TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Translate

20 Ağustos 2013 Salı

Marmaris'in Tanıtımına Hoş Geldiniz



marmaris tatilcirehberi.blogspot.com
Marmaris



          Doğal bir liman olan Marmaris Körfezi 1100 kapasiteli üç marina ve 1200 yat kapasiteli 9 yat çekek yerine sahiptir. Mavi yolculuğun odak noktasında bulunan yörede yat turizmini geliştirmek amacıyla çeşitli festivaller düzenlenmektedir. Uluslararası Yat Festivali ve Uluslararası Marmaris Yat Yarışlarını yörenin belli başlı etkinlikleri arasında sayabiliriz.Marmaris görülmesi gereken ilçelerimiz arasındadır
Marmaris çam ağaçlarına sırtını dayamış doğal limanıyla, palmiye ağaçlarıyla süslenmiş kıyı şeridinin ucundaki mimarisi, eşsiz plajları ve kristal görünümündeki denizi, yüzme ve her türlü su sporu ile yatçılık için ideal bir tatil beldesidir. 
Marmaris Ege Bölgesinin en güzel turistik beldelerinden ve önde gelen yatçılık merkezlerinden birisidir. Sahip olduğu çam ormanları nedeniyle halk arasında "Yeşil Marmaris" olarak bilinir. Marmaris, doğal olarak çok iyi korunmuş bir liman ve iskele ile dünyanın her tarafından gelecek yatlara hizmet verebilecek yüzlerce yat kapasiteli marinalara sahiptir. 
Sahip olduğu doğal güzellikler yanında Marmaris turistlere birçok modern tesisler sunar. Ayrıca Marmaris halkı yerli ve yabancı ziyaretçileri her zaman sevgiyle kucaklar. 
Deniz kenarındaki veya Marmaris içerisindeki lokantalarda yenilen bir akşam yemeğinden sonra, gecenin kalan kısmını Barlar Sokağında yer alan hareketli barlarda,diskolarda veya gece kulüplerinde geçirebilirsiniz. 
Marmaris'e yaptığınız ziyareti birçok seçenekleri bulunan çevre gezileriyle tamamlayabilirsiniz.bunlar yarım veya tam günlük, kano turları ,at gezintisi ,doğa yürüyüşleri yat turları ,köy gezileri,cip safari ve Efes, Pamukkale,Dalyan ve Kaunos gibi bölgeleri ziyaretler şeklinde geniş bir yelpaze sunulmuştur. 
Marmaris ve dolayları güzel bir dantel gibi grift kıyılar ve körfezlere sahip olmakla övünür. 
Gökyüzünün ve denizin mavisi çam ormanlarının yeşili birbirleriyle kucaklaşırlar. Doğa, gözün görebileceği birbirinden harikulede resimler sergiler. Doğal güzellikler yalnızca birkaç ay için değil doğayı seven yerli yabancı herkese bütün bir yıl boyunca kucak açar.


    Gezilecek Yerler

    İçmeler
Küçük bir köy iken, kara yolunun açılması ile turistik bir merkez haline dönüşen, Marmaris'e 10 km. uzaklıkta şirin bir beldedir. Plajı Mavi Bayrak ödülü almıştır.

    Turunç
Marmaris'e 20 km. uzaklıktadır. Günlük tur teknelerinin uğrak yeridir. İri kumlu plajı ile ünlüdür. Marmaris'ten kara ve deniz yolu ile ulaşım mümkündür. Plajı Mavi Bayreak ödülü almıştır.
    Hisarönü
Marmaris Datça yolunda sessiz ve sakin bir balıkçı köyüdür. İki koya halim şirin bir köydür.

    Selimiye
Balık restorantı ve tertemiz denizi ile Mavi Yolculuğun vazgeçilmez duraklarından dır. Sonradan pişman olmak istemiyorsanız, leziz balıklarından yemeden buradan geç.memelisiniz.

    Bozburun
Marmaris'in 50 km. batısındadır. Yatçıların uğrak yeri olan koyda turistik tesisler, lokantalar ve yat limanı vardır. Gulet teknelerinin usta elleri buradadır.

    Çiftlik
Mavi Yolculuğun uğrak yerlerinden biri olduğu gibi günlük tur teknelerinin de uğradığı şirin bir koydur.

    Kumlubük
Günlük tur teknelerinin uğradığı bölgenin en güzel plajlarından biridir.

    Amos
Hisarburnu'nun hemen üst kısmında bulunan Antik Amos kenti Hellenistik Devre tarihlendirilmektedir. Amos harabelerinde, tiyatro tapınak ve bazı heykel kaideleri ile kenti çevreleyen surların kalıntılarını görebilirsiniz. 
    Orhaniye
Marmaris'e 30 km.uzaklıktadır. Sezon boyunca düzenli minibüs seferleri vardır. Şirin sahil lokantalarının bulunduğu Orhaniye Mavi Tur yolcularının da uğrak yerlerinden biridir. Orhaniye'de teknelerin arasında suyun üzerinde yürüyenleri görürseniz şaşırmayın.

     Turgut 
Marmaris'e 35 km. uzaklıktadır. Şelaleleriyle ünlüdür. Şelalede yenen gözleme ve ayran tüm yorgunlugunuzu alacaktır.

    Bayırköyü
Çam ve çiçek balıyla ünlüdür. Turizm sezonu boyunca Marmaris'ten düzenli olarak minibüsler kalkar. Köyün ortasıa bulunan 2000 yaşındaki ağacı görünce şaşırmayın.

    Sögüt-Saranda 
Marmaris'e 35 km. uzaklıktaki Söğüt Köyü'nün bir mahallesidir. Tepesindeki Rum Evleri ile ünlü olan Saranda'nın yeni adı Cumhuriyet Mahallesi'dir. Tepeden Söğüt, Zeytinli, Değirmen ve Fenaket adalarının olduğu koyu seyretmek oldukça keyifli.

    Fosforlu Mağara
Günlük tur teknelerinin uğrak yeri olanm doğal bir mağaradır. Sularının berraklığ ile ünlüdür.


    Nasıl Gidilir


NASIL GİDİLİR


Karayolu

Marmaris'e Türkiye'nin hemen her köşesinden otobüsle ulaşabilirsiniz. Ayrıca, yakın yöreler olan Bodrum, Datça, Fethiye'ye de otobüs seferleri yapılıyor. Otobüs terminali ilçe merkezine 2 km. uzaklıkta
Şehiriçi Ulaşım

Marmaris, Armutalan, Beldibi ve İçmeler arasında düzenli dolmuş seferleri vardır. Şehiriçi ulaşımın bir başka aracı ise taksiler. Yakın beldelere ve diğer şehirlere ulaşım minibüs ve otobüslerledir. Marmaris Otogarı'ndan binilmektedir. 
Havayolu Ulaşımı

Uçakla gelecekler için en yakın havaalanı Dalaman'dır ( 90 km ). Bodrum-Milas havaalanı 140 , İzmir Adnan Menderes havaalanı 284, Antalya havaalanı ise 281 km uzaklıktadır. Dalaman Havaalanın dan Marmaris şehir merkezine otobüs seferi vardır. Ayrıca taksilerle de ulaşılabilir.


    Ne Yenir

Çin,İtalyan,İngiliz,Alman ve Hint mutfağına özgü restorantların bulunduğu Marmaris'te 
Yöresel yemeklerinde tadına bakabilirsiniz. 
-Marmaris Pilavı
-Marmaris tarhanası 
-Sura dondurması 
-Sürha
-Gumbar
-Beze
-Yedi baharlı
Marmaris yöresine özgü yemeklerdir.

Meraklısına duyurulur......


    Marmariste Neler Yapabilirsiniz


-İçmeler ve Turunç'daki Mavi bayraklı plajlardan denize girebilirsiniz.
-Amos antik kentini gezebilirsiniz.
-Fosforlu mağaraya gidebilirsiniz.
-Marmaris'harika koylarına Mavi yolculuk yapabilirsiniz.
-Marmaris Müzesini ziyaret edebilirsiniz.

-Yöreye özgü Marmaris tarhanası ve sura dondurmasını tadabilirsiniz.


marmaris tatilcirehberi.blogspot.com
Marmaris
marmaris tatilcirehberi.blogspot.com
Marmaris

marmaris tatilcirehberi.blogspot.com
Marmaris
marmaris tatilcirehberi.blogspot.com
Marmaris







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder