TRANSLATE

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Translate

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Bodrum'un Tanıtımına Hoş Geldiniz

bodrum tatilcirehberiblogspot.com
BODRUM





          Bodrum Türk turizminin en çok rağbet ettikleri tatil merkezlerinden birisi. Yaz dönemlerinde devamlı olarak magazin programları.Bodrum ‘da ünlü kovalamacası yaşarlar. Türkiye’de ünlü kesim genelde yaz dönemlerinde Bodrum’da tatil yapar ve gece kulüplerinde eğlence partilerine katılırlar. Muğla’ya bağlı bu tatil şehri çok pahalı ve elit bir ortama sahiptir. Bodrumun geçmişi de bir hayli eskiye dayanır.



          Tavsiye Bodrum Otelleri


kadıkale tatilcirehberi blog
Kadıkale Resort Hotel
flora tatilci rehberi blog
Club Hotel Flora
mio bianco tatilci rehberi blog
Mio Bianco Resort
letonya tatilcirehberi blog
Letonya Beach Resort




          Bodrum Mimari Eserleri Nelerdir ?




          Çok eski bir geçmişi bulunan Bodrum’un her yanında bir mimari esere rastlamanız mümkündür. Hala bir çok eser görünümlerini kaybetmemiş ve saglamlığını korumuştur. Bu mimari eserleri rahatca gezebilir ve görebilirsiniz. Bodrum da bulunan mimari eserlerin başlıcaları:

          Bodrum Kalesi  --  Bodrum Su altı Arkeoloji Müzesi --  Halikarnassos Tiyatrou -- Pedasa -- 

          Termera -- Syangela -- 



         Bodrum Hava Durumu


bodrum tatilci rehberi blogspot
Bodrum Hava Durumu



          Bodrum Tatilinden Bir Görüntü


bodrum tatilcirehberiblog
Görüntü


                Mutlaka Katılınması Gereken Mavi Tur



            Dünyanın en güzel kıyı şeridine sahip olan ülkemiz bu konudaki alt yapı eksiklikleri yüzünden dünya turizminin de gelmesi gereken noktada değil. İlk olarak Halikarnas balıkçısının, daha sonra Azra Erhat ve Selahattin Eyupoglu’nun yazıları ile tanıttığı Anadolu’nun güney batısında ve özellikle Bodrum Antalya arasında yer alan bu sahil şeridi gerçekten muhteşem. Adına Mavi Yol, Mavi tur denilen ve sizi Ege ve Akdeniz’in sonsuz güzellilerine, antik kentlerine, batıklarına götürecek bu yolculuktan artık kaçmamalısınız. Mavi turu Mayıs ile Kasım ayları arasında yapabilirsiniz. Şüphesiz oldukça büyük bir bölgeyi kapsayan Mavi Tur alanının bölüm bölüm gezmeniz gerekiyor. Bu artık klasikleşmiş turlardan en bilineni Gökova’yi kapsayan Mavi Tur. Bu turu teknenin kapasitesine göre 6, 8, 10, 12 kişilik guruplar halinde yapabilirsiniz. Son yıllarda yapılan çok büyük teknelerle şüphesiz bu sayı yükselebilir. genellide 6 ila yedi gün suren bu yolculuklar Gulet adi verilen Bodrum tipi tekneler ile yapılmakta. Gökova’nin dışında Fethiye bölgesi ve Antalya yöresinin içeren turlarda yapılmakta.



          Bodrum Haritası


bodrum harita tatilcirehberi
Harita



          


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder